Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

Kaliteli Yaşlanma ve Terapötik Rekreasyon

$7.03
1
In-Stock 999 Items
999 items in stock
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 07-10-2024
You will get $0.14 in reward when purchase 1 of this product. The reward can be used to pay for your next orders, converted into voucher code or withdrawn to your bank account.
Close
Reference:
NK-9786254337512
Love1
Add to compare0
Add to wishlist
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
20. yüzyıl, nüfus artışının yüzyılıydı; 21. yüzyıl ise tarih kitaplarına “yaşlanma yüzyılı” olarak girecektir. Hükûmetler başta olmak üzere pek çok uluslararası kurum, çok disiplinli ortaklıklar kurarak, bu yüzyılda giderek yaşlanan insanın yeni mücadelesine bütüncül bir yaklaşım sergilemekte; sağlıklı yaşlanmayı daha iyi anlama ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik kolektif çalışmalar yürütmektedir. Dünya Sağlık Örgütü, son yıllarda yaşam beklentisinin yaklaşık 20 yıl arttığını, diğer bir deyişle toplumda “yaşlı” olarak nitelendirdiğimiz insanların ömrünün uzadığını, daha da yaşlandıklarını belirtmektedir.
Yaşlanmak kaçınılmazdır ancak zarif bir şekilde yaşlanmak bir seçimdir. Yaşlanmanın kaçınılmaz olduğunu bilsek de bu doğal süreci nasıl algıladığımız büyük ölçüde bize bağlıdır. Bu kitapta, yaşlılık ve kaliteli yaşlanma kavramları ile normal yaşlanma sürecinde meydana gelen fizyolojik, nörobiyolojik ve davranışsal değişikliklerin yanı sıra yaşlanma sürecine dâhil olan biyolojik mekanizmalar ve bu mekanizmaların sistemlere etkisi yer almaktadır. Bununla birlikte 80, 90 ve hatta 100'lü yaşlarda sağlıklı, aktif ve mutlu bir yaşam sürebilmek için genç yaştan itibaren beden ve ruh sağlığını korumaya yönelik fiziksel aktivite, beslenme ve rekreatif etkinlikleri içeren yaşam biçimini benimsemek ve yaşam motivasyonunu korumak için yapılması gerekenlere yer verilmiştir. Bu kitap sayesinde topluma “kaliteli yaşlanma” konusunda olumlu bir bakış açısı kazandırılması hedeflenmektedir.
Read moreShow less
Product Details
NK-9786254337512

Data sheet

Writer
Abdulsamet Efdal, Çalık Veli Koçak, Emrah Cerit, Gül Yağar, Muammer Cengil, Özgür Karataş, Rabia Hürrem Özdurak Sıngın, Ramazan Bayer, Serkan Düz, Tuba Denizci, Yeşim Karaç Öcal
Publication Year
Ekim, 2022
Number of pages
230
Number of Prints
1. Baskı
Dimensions
16,5x24
ISBN
978-625-433-751-2
Reviews
No comments

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in